dimarts, 27 de juny del 2006

La Terra Alta rebutja donar suport a la C.C.C.

> Els alcaldes de la Terra Alta
rebutgen donar suport a la central tèrmica de Riba-roja d'Ebre

Pallarès afirma que la comarca «no es morirà» si no pot fer els parcs eòlics
GUSTAU MORENO. Gandesa

El consell d'alcaldes de la Terra Alta va aprovar ahir per unanimitat no donar suport al projecte de la central tèrmica de cicle combinat que Iberdrola ha projectat a Riba-roja d'Ebre.
La negativa dels alcaldes és la resposta a la carta que va enviar-los l'alcalde de Riba-roja, José Luis Aparicio (PSC), en què els reclamava suport públic al projecte d'Iberdrola. A canvi, Riba-roja autoritzaria el traçat de la línia d'evacuació de l'electricitat que produiran els parcs eòlics autoritzats la Terra Alta.
La reunió del consell d'alcaldes d'ahir havia estat convocada pel president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Xavier Pallarès (CiU), amb l'objectiu d'analitzar la petició realitzada per l'alcalde de Riba-roja d'Ebre sobre la tèrmica d'Iberdrola. Sobretot, després d'haver rebut una segona carta de José Luis Aparicio. «L'alcalde de Riba-roja ens deia que no pretenia coaccionar-nos, però tornava a dir-nos que només autoritzaria el pas de la línia d'evacuació pel seu terme municipal si abans nosaltres donàvem suport a la central tèrmica», va explicar Pallarès.

D'altra banda, el president comarcal va detallar els arguments que ahir van exposar els alcaldes de la Terra Alta per evitar donar suport a la tèrmica d'Iberdrola. Segons va recordar Pallarès, al pla català de l'energia no es preveu cap central tèrmica a Riba-roja o en el conjunt de les Terres de l'Ebre, i per tant caldria que el govern de la Generalitat modifiqués el pla abans d'esperar un pronunciament per part dels alcaldes de la Terra Alta.
«En segon lloc, encara no hi ha cap estudi d'impacte ambiental de la central, i per tant no podem avaluar les possibles afectacions que tindria el projecte d'Iberdrola», va afegir Pallarès. «Com que el pla català de l'energia no preveu cap central a Riba-roja, i tampoc tenim un estudi d'impacte sobre el projecte, els alcaldes de la Terra Alta no podem donar-li el nostre suport», va insistir el també alcalde d'Arnes.
De fet, Pallarès va afirmar que era la posició més coherent que podien prendre, tenint en compte els precedents. Així, el consell de la Terra Alta va oposar-se a la central de cicle combinat que la multinacional Enron volia construir a Móra la Nova, així com a la tèrmica que actualment està en projecte a Faió, al Matarranya.
«Aparicio no ens ha de donar l'autorització per fer els parcs eòlics a la Terra Alta, però si no els podem fer no passarà res», va concloure Pallarès. De fet, cal recordar que l'alcalde d'Arnes ja va renunciar a construir algun parc eòlic al terme municipal. «A la comarca no ens morirem si no podem produir energia eòlica», va sentenciar. «A més, als parcs eòlics de Prat de Comte i Pinell de Brai no els cal evacuar l'energia per Riba-roja», va concloure Pallarès.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

[url=http://akreoplastoes.net/][img]http://rastimores.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]windows xp activation, [url=http://akreoplastoes.net/]buy cheap softwares[/url]
[url=http://rastimores.net/][/url] vio software discount academic software final
buy adobe software online [url=http://rastimores.net/]buy microsoft excel software[/url] pirated software shop
[url=http://akreoplastoes.net/]Mac OS Server[/url] software training canada
[url=http://akreoplastoes.net/]academic software deals[/url] cheap software developers
macromedia softwares [url=http://akreoplastoes.net/]is academic software[/url][/b]

Anònim ha dit...

[url=http://vioperdosas.net/][img]http://vioperdosas.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]can i purchase software, [url=http://sapresodas.net/]buy enterprise software[/url]
[url=http://vioperdosas.net/]cheap oem software[/url] z software shop adobe creative suite 4 design
buy dreamweaver cs3 [url=http://sapresodas.net/]filemaker pro advanced[/url] filemaker pro 9 crack
[url=http://sapresodas.net/]exploring adobe photoshop cs4 paperback[/url] download adobe acrobat 8 pro
[url=http://sapresodas.net/]adobe photoshop cs4 tutorial[/url] software resellers uk
kaspersky coupon code [url=http://vioperdosas.net/]discount software for you review[/url][/b]