dijous, 8 de febrer del 2007

DESTITUCIÓ FULMINANT AL C.O.M.E.B.E

Crispació a la junta del Comebe per la destitució del director de projectes

Part de la junta critica que l'acord d'acomiadar David Tormo s'ha pres per «qüestions polítiques»
CARINA FILELLA. gandesa

El president del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe), Lluís Salvadó, va posar ahir sobre la taula de la junta general de l'ens la proposta de destitució del director de projectes, l'historiador David Tormo.
Una proposta que finalment es va aprovar per un ajustat resultat: 13 vots a favor, 11 en contra i 1 abstenció.
Salvadó va reconèixer ahir que la mesura s'ha pres per les «discrepàncies» que hi havia amb la gestió de Tormo i perquè han «considerat necessari un canvi en la direcció», tot i que part de la junta apuntava «qüestions polítiques». Tormo va declinar ahir fer declaracions respecte d'això. D'altra banda, la junta va aprovar un pressupost de més de 450 euros per l'exercici d'enguany i les adjudicacions de projectes a Batea i Vilalba.

El Comebe, precisament un ens que intenta evitar la politització i la parcialitat ideològica en els centres d'interpretació que es despleguen pels espais relacionats amb la Batalla de l'Ebre, viu ara una crisi provocada, segons critiquen part dels membres de la junta, «per qüestions polítiques».

La proposta de destitució posada ahir sobre la taula en la junta general del Comebe per part del seu president, Lluís Salvadó (delegat territorial del govern a les Terres de l'Ebre), va ser aprovada molt ajustadament: 13 vots a favor, 11 en contra, 1 abstenció i dues absències de dos membres de la junta que no van poder assistir-hi.
Es dóna la circumstància que els alcaldes i membres de la junta que van votar en contra de la destitució són de CiU, partit que representava la presidència del Comebe en el moment del nomenament de Tormo.
«Crec que l'acomiadament ha estat per qüestions polítiques. El Comebe no havia estat mai polititzat i ara ho està», assegurava ahir Aquilino Conesa, alcalde de Corbera d'Ebre (CiU) i vicepresident segon del Comebe.
Igualment, l'alcalde del Pinell de Brai i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Pere Martí (CiU), vicepresident primer del Comebe, destacava el seu total desacord per la mesura: «Han acomiadat la persona que portava la direcció dels projectes, que coneixia bé la temàtica de què es tractava i feia bé la seva feina i que va ajudar en la fundació del Comebe». «És una decisió presa pel president [Lluís Salvadó], que públicament ha reconegut que són incompatibles», afegia pere Martí, que destacava que la mesura «crea crispació i malestar» entre la junta.

El president del Comebre, Lluís Salvadó, va denegar que els motius que l'han empès a proposar la destitució de Tormo fossin polítics: «Hem considerat necessari que hi hagués un canvi en la direcció dels projectes del consorci i així s'ha fet». Lluís Salvadó, però, sí que va reconèixer que hi havia «discrepàncies de la junta respecte de la dinàmica que portava el director de projectes». Però tampoc no va voler entrar en els detalls: «No voldria fer mal a una persona que ha estat destituïda».

L'historiador David Tormo no es va voler pronunciar ahir respecte de l'acord de la junta del Comebe. «No estic en condicions de fer declaracions i menys amb el cop calent», va dir.

2 comentaris:

jordi ha dit...

em sembla molt bé que comencin a tallar caps, cada cop hi ha més gent que us critica per la prepotència que gasteu. Només voleu la pasta vosaltres, els drames dels familiars que tenen desapareguts al vostre park temàtic no us importen un carall. No us digneu ni a contestar les solicituts que s´us adrecen. Per sort l´Exercit i les institucions oficials son més amables amb el ciutadà.

Anònim ha dit...

crec que mentres hi hagi el mafios de Salvador al davant aixó no funcionara, nomes sap sortir a les fotos, alguna vegada pero te que estirar el cap perque no s'hi ha convidat