dijous, 17 d’agost de 2006

ACCIDENT AL PANTÀ DE RIBA-ROJA

Troben mort l'home que va caure al pantà de Riba-roja

Els submaniristes del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil van trobar ahir al migdia el cos sense vida d'un ciutadà suís de 49 anys que el dia anterior, a les nou del vespre, havia caigut d'una embarcació d'esbarjo.-->per a. c. acaralt@diaridetarragona.com

L'equip de quatre submarinistes del GEAS de la Guàrdia Civil van localitzar el cos sense vida de Charles Frederic Gustave Porret, ciutadà suís de 49 anys, entre un i dos quarts de dotze del matí.Des de primera hora del dia d'ahir, el grup especial havia iniciat les tasques de recerca al voltant de la zona on el ciutadà suís havia desaparegut el dia anterior.
Porret formava part d'un grup de vuit persones que havia llogat dues embarcacions d'esbarjo de motor per navegar a l'embassament de Riba-roja a l'empresa de turisme fluvial Badia Tucana, des de l'embarcador de la qual havien salpat.
El grup, quatre persones distribuïdes a cada embarcació, va decidir amarrar en una boia de navegació enmig de l'embassament, a uns tres quilòmetres de l'embarcador. La seva intenció, com fan molts grups i famílies de turistes que frequenten la zona, era sopar i passar la nit en ple embassament.
Segons va informar la Subdelegació del Govern a Tarragona, Porret hauria estat vist per últim cop pels seus companys al voltant de les nou de la nit a la proa de l'embarcació Le-Doyen i sense portar salvavides.
Quasi tres hores després, a tres quarts de dotze de la nit, els companys van denunciar la seva desaparició a una patrulla de la Guàrdia Civil de Flix.Segons la Guàrdia Civil, les embarcacions es trobaven ancorades en un punt situat a 25 metres de la riba del pantà on la profunditat assoleix els vuit metres.
El desaparegut podria haver caigut a l'aigua i morir ofegat.
L'alcalde de Riba-roja, José Luis Aparicio, comentava ahir al Diari que ningú s'havia posat en contacte amb el consistori en relació am el succés. En tot cas, l'alcalde destacava l'assiduïtat d'aquest tipus d'activitat turística que abraça tota la nit: «és ideal per gaudir de la tranquil·litat i allunyar-se de l'estrès, però evidentment s'han de prendre totes les mesures de seguretat pertinents»
L'Ajuntament de Riba-roja no va rebre cap trucada per part de familiars i amics del ciutadà ofegat en què es sol·licités ajut i, a pesar de la insistència, no fou possible durant el dia d'ahir contactar amb l'empresa de lloguer d'embarcacions Badia Tucana.
L'últim succés amb resultat de mort a l'embassament es produí el mes de setembre de 2004, quan tres temporers de nacionalitat búlgara i residents a Fraga van morir ofegats a l'altura de Mequinensa quan l'embarcació amb la qual viatjaven va enfonsar-se. La seva capacitat era per a cinc persones però n'hi viatjaven tretze.

2 comentaris:

Accident ha dit...

A ce jour la famille de Charles-Frédéric Porret n'a pas reçu de rapport d'autopsie, c'est un constat de médiocrité en l'encontre des autorités qui ont traité ce dossier.Une honte pour l'Espagne. A notre époque....!!!

Anònim ha dit...

joder...
uno mas!