dijous, 17 d’agost del 2006

TREBALLS PER SUPRIMIR TRES PASSOS A NIVELL

Adif inicia els treballs per suprimir tres passos a nivell de la línia Madrid-Barcelona a l'alçada del terme de Riba-roja d'Ebre-->ACN :: 16.08.2006 (13:22h.)

Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries), entitat pública empresarial adscrita al Ministeri de Foment, ha iniciat els treballs per a la supressió de tres passos a nivell de la línia Madrid-Barcelona a l'alçada del terme municipal de Riba-roja d'Ebre.
Concretament, es construirà un pas inferior per a vehicles i un camí d'enllaç paral•lel a les vies. Els treballs, que du a terme l'empresa Vías y Construcciones, tenen un pressupost de 1.086.000 euros i està previst que finalitzin a finals d'any.
Els passos a nivell on actua Adif a Riba-roja estan situats als punts quilomètrics 505,670, 507,22 i 507,13 de la línia Madrid-Barcelona.
Segons l'ens públic, aquesta actuació permetrà millorar les condicions de seguretat per als usuaris del pas així com de les pròpies circulacions ferroviàries.El nou pas inferior se situarà a l'alçada del punt quilomètric 507,061, amb la construcció d'un cub de formigó armat de 6 per 6,8 metres que, posteriorment, serà empès sobre el terreny fins la seva ubicació definitiva.
Un cop instal•lat, es dotarà aquest pas subterrani de dos carris per a vehicles de 2,5 metres d'amplada cadascun, amb els seus corresponents vorals, i una vorera d'1,5 metres per als vianants.
El camí d'enllaç se situarà al costat esquerre del ferrocarril sentit Barcelona i discorrerà entre els punts quilomètrics 505,435 i 508,206 per connectar el nou pas inferior amb les finques situades en aquest tram. Tindrà una amplària total de 6 metres i disposarà de tancaments mitjançant tanca galvanitzada de dos metres d'altura.