dilluns, 20 de febrer del 2006

NOU GASEODUCTE .......

NOTICIAS Riba-roja d'Ebre

Iberdrola i Gas Natural acorden impulsar la Central de Cicle Combinat de Riba-Roja. L'elèctrica diposita una garantia per a viabilitzar el gaseoducte des de Benissanet.

Gas Natural comptarà amb la garantia d'Iberdrola per aconseguir una valuosa subvenció de l'Estat Espanyol que financïi bona part del cost del nou gaseoducte entre Benissanet i Riba-roja d'Ebre. L'empresa gasista ha de justificar davant l'Estat un consum mínim significatiu de gas per a viabilitzar el projecte mentre Iberdrola necessita l'energia per a posar en marxa la futura central de cicle combinat de Riba-roja d'Ebre.

La nova aliança reforça la construcció de la planta de 850 megawats de potència al terme riberenc a pesar dels recels de la Generalitat.L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, José Luis Aparicio, i l'alcalde d'Ascó, Antoni Casanova, van mantenir una reunió el passat dilluns amb el director general de transports de Gas Natural, Martí Solà, a Tarragona.

Sobre la taula, el projecte de construcció del gaseoducte de Gas Natural entre Benissanet i Riba-roja d'Ebre que ha de beneficiar a bona part dels municipis riberencs donat que la infraestructura permetrà gasificar tant els nuclis urbans com els polígons industrials situats a Ascó o Flix.Un gaseoducte, a la vegada, impresincindible per a subministrat l'energia necessària per a la central de cicle combinat que l'elèctrica Iberdrola preveu construir al terme de Riba-roja d'Ebre.

Gas Natural presentarà en breu el projecte a l'Estat espanyol per tal d'aconseguir una subvenció que permeti finançar bona part de la construcció del gaseoducte. Per aconseguir els fons, necessita garantir un consum mínim significatiu i per això va posar-se en contacte amb Iberdrola, segons explicava ahir al Diari l'alcalde de Riba-roja d'Ebre, José Luis Aparicio.

L'elèctrica assegurà a la gasista aquest consum i es va mostrar disposada a dipositar una garantia equivalent a prop d'un 20 per cent del cost de la inversió per avalar el seu compromís. En cas que finalment el projecte de construcció de la central no fructifiqués, els diners serien depositats en un compte de l'Estat.Una altre dada reforça la bona sintonia entre ambdúes empreses. En un inici, la pressió de la nova canonada podia servir a les empreses de tamany mitjà que podien ubicar-se als polígons d'Ascó o Flix. Actualment, la pressió de la canonada, d'alta pressió, es compatible amb les necessitats d'Iberdrola.

Aparició es mostrava ahir al Diari convençut que el projecte guanyava força a pesar dels recels de la direcció general d'Energia de la Generalitat que no veu amb bons ulls el projecte. I es que dues dades més conviden a l'optimisme d'Aparicio.Per una part, Red Eléctrica Española va informar el passat mes de desembre favorablement a la viabilitat de la connexió de la central de cicle combinat de 850 megawats a la línia d'alta tensió entre Mequinessa i Rubí, «era un requisit imprescindible per a tirar endavant el projecte», admetia l'alcalde socialista. Per una altre banda, la més que probable operació de compra per part de Gas Natural sobre l'elèctrica Endesa beneficiarà a Iberdrola, segons paraules de l'alcalde, donat que es prioritzarà la diversificació del mercat energètic.